Jevtović spreman za izazove

Коментари су искључени на Jevtović spreman za izazove

Mladi vezista je u toku prolećne polusezone prikupljao neophodno iskustvo i od njega se očekuje, da uskoro postane jedan od nosećih stubova Hajdukove sredine terena.

U Kulu je pristigao u prethodnom zimskom prelaznom roku, kao zalog za budućnost. Svojim igrama brzo je skrenuo pažnju na sebe i dokazao da reči šefa struke Milana Milanovića imaju pokriće. Sada poklonici bele boje baš od Marka Jevtovića očekuju da u narednom periodu bude nosilac Hajdukove igre i ključna karika na sredini terena.

–          Uspešno sam se aklimatizovao na sredinu. U Hajduku je situacija odlična, kada je finansijski momenat u pitanju, što je danas u Srbiji, stvarno retkost. Predsednik Zoran Osmajić nam je obezbedio sve uslove za velike rezutate i verujem da smo serijom dobrih i efikasnih partija ovog proleća to i uzvratili. Očekujem da se dobro pripremimo i započeto ovog proleća nastavimo i naredne sezone – ističe Marko Jevtović.

 

Za 19-ogodišnjeg vezistu, očekivanja predstavljaju podstrek.

 

–          Ne bežim od obaveza, želeo bih da svaku ukazanu šansu u potpunosti iskoristim. Nadam se da će moj trud na sredini terena pomoći ekipi u stremljenjima. Igram sve što šef od mene zahteva. Nisu mi strani ni ofanzivni, ni defanzivni zadaci. Dok god kolektiv funkcioniše, pojedinac može biti zadovoljan.

 

Jevtović je i standardni reprezentativac Srbije, uzrasta do 20 godina.

 

–          Uvek se trudim da pružim maksimum. Igre u dresu sa reprezentativnim grbom su svakako, nešto posebno. Od selektora Govedarice i drugih saigrača se može puno naučiti. Iskustvo iz reprezentacije, baš kao i iskustvo koje nosim iz moskovkog Dinama, čiji sam član bio pre dolaska u Hajduk, mnogo mi znače u savladavanju prepreka na superligaškim terenima – zaključuje Jevtović.

 

 

U Hajduku vlada prava kolonija Beograđana. Crnoglavac, Cvetković, Jevtović, Adamović su igrači koji su ponikli u beogradskim klubovima, a danas brane boje vojvođanskog superligaša Hajduka.

 

–          Upravo sa Crnoglavcem, Cvetkovićem i Adamovićem se najviše i družim, pošto imamo najviše zajedničkih tema i potičemo iz iste sredine. Ipak, naglasio bih da je kompletna atmosfera u timu sjajna, kao i da je meni lično, puno pomogao kapiten Lazar Veselinović, koji nije samo naš najbolji igrač, već i veliki čovek – naglašava Jevtović.