Santrač savladao Hajduk

Коментари су искључени на Santrač savladao Hajduk

Fudbaleri Vojvodine, pojačani sredovečnim SantračemKaurinom i Petrovićem, uspeli da odnesu pobedu nad desetoricom fudbalera HajdukaKuljani uprkos velikoj borbi, nisu uspeli da trijumfuju u modifikovanoj fudbalskoj igri 10 na 14.

Pred oko 2000 gledalaca, po kišovitom vremenu, prisustvovali smo reprizi nekoliko pređašnjih duela sa ekipom Vojvodine, što u Kuli, što u Novom Sadu.

Hajduk – Vojvodina 0:1 (strelac gl. sudija Santrač, u protokolu upisan Stevanović).

Zapravo, nekako se čini da je odigran samo jedan duel i da se onda stalno reprizira, sa neznatnim izmenama. Tako je bilo i danas.

Hajduk je započeo izvanredno. Tukli su VeselinovićGoločevacĆovin, Novković, Mujdragić. Tukli i promašivali.

Kolosalne prilike iz 6., 10., 12., 38., 71., 74., 90. minuta otišle su u nepovrat.

No i prilika i golova bi sasvim sigurno bilo više, da je Hajduk danas imao regularne uslove. Ovo što nam se dešava iz kola, u kolo, nikako ne može biti plod neke slučajnosti.

U 39. minutu ostali smo sa igračem manje. Na jednu dubinsku loptu, reagovao je Vasiljević. Stevanović je pao ničim izazvan, a gl. arbitar Santrač sa osmehom na licu našem igraču pokazao put u svlačionicu.

Da su pravila fudbalske igre suspendovana danas u Kuli, videlo se i nakon „pogotka“ novosadske ekipe.

Uprkos tome što je Oumaru bio na gol – liniji, ali i tome što je pomoćni arbitar podno istočne tribine digao ofsajd zastavicu, Santrač jer bez ikakvih problema pokazao na centar i doveo Vojvodinu u vođstvo.

Do kraja meča igralo se vikotrije pred golom Vojvodine.

Beli su se ispromašivali za sve pare, ali mora se priznati da su Petrović, Kaurin i Santrač, najnovija pojačanja Vojvodine izgarala na terenu.

U 60. minutu, oštar udarac je uputio Pauljević, Mojsov se bacio i zaplivao kroz vazduh. U stilu rukometnog golmana je sa obe ruke uspeo da interveniše, a Santrač je umesto na belu tačku pokazao da se igra nastavi. Ili je na taj način želeo čestitati saigraču na intervenciji?

Sličnu smo situaciju videli i u nadoknadi vremena, kada je ponovo jedan od igrača Vojvodine, rukom intzervenisao u sopstvenom šesnaestercu. Narvno, arbitar se nije oglasio. A i zašto bi? Vojvodini je sve danas bilo dozvoljeno.

Pa i da nakon meča psuju i vređaju, provociraju domaće igrače i publiku. To je ono pokrajinsko bratstvo i jedinstvo o kom stalno slušamo, pretpostavljam.

No hvala im, što su svojim ponašanjem po završetku meča samo pokazali svoje istinsko lice i potvrdili svo svoje gospodstvo.

Beli nastavljaju putem onoliko mučenika pre njih. Dan nakon Velikog petka. Koincidencija ili ne? Prosudite sami. Poklonici bele boje sasvim sigurno znaju odgovor.

 

Urednik