Omladinci prave iskorak

Коментари су искључени на Omladinci prave iskorak

Intervju sa direktorom omladinske škole Milanom Sredanovićem.

 

Omladinska škola Hajduka, godinama slovi za jednu od najizdašnijih u Super ligi. Gotovo polovina svakog kontigenta Hajdukovih prvotimaca stasala je u redovima belih. Da će rezultata biti i u budućnosti, govori veliki uspeh Hajdukovih kadeta i pionira u kvalitetnoj ligi Vojvodine.

–          Kadeti i pioniri su postigli najbolji zbirni rezultat od uspostavljanja ove koncepcije takmičenja. Kadeti su šampionat okončali na trećem mestu, uz impresivnu gol-razliku – 48:23. Miroslav Baćko Šćepanović je dokazao svoje znanje, ali što je još važnije i karakter, jer mladim igračima pre svega treba usaditi navike jednog sportiste i mentalitet pobednika, a potom i neophodna znanja. Posebno sam zadovoljan rezultatom koji su postigli naši pioniri. Zauzeli su 4. mesto, uz gol-razliku 44:25. Zoran Malivuk je napravio sjajnu doselekciju i svojim trudom doprineo stvaranju jedne kvalitetne generacije. S obzirom na to, da su pioniri kičma svake omladinske škole, možemi sa optimizmom gledati u budućnost – ističe direktor omladinske škole fk Hajduk Milan Sredanović.

 

Legendarni golman Hajduka, danas funkcioner svog kluba, zna šta je belima neophodno da bi unapredili svoj rad.

 

–          Nadam se da ćemo u budućnosti uspeti da unapredimo infrastrukturu, neophodnu za rad mlađih kategorija. Tu pre svega mislim na svlačionice i dovršetak postojeće zgrade na Vašarištu, gde naši mladi fudbaleri treniraju. To bi svakako bio korak ka našem krajnjem cilju – internatu za fudbalere koji putuju iz okolnih mesta. Hajduk ima svoju bazu ne samo u kulskoj opštini, već i u Odžacima, Vrbasu, Bačkoj Topoli, Srbobranu, Somboru… – ističe Sredanović.