Operacija Španac

Коментари су искључени на Operacija Španac

Francisko Suarez, novo je pojačanje Hajduka i prvi Španac u srpskom fudbalu.

 

Španska bomba odjeknula je u Kuli!

Srećom, nije u pitanju nova akcija  ETA – e, već plod agilnosti rukovodstva kulskog Hajduka na čelu sa predsednikom Zoranom Osmajićem.

Francisko Suarez, potpisaće 21. januara jednogodišnji ugovor sa kulskim Hajdukom, za kada je zakazana  i promocija prvog Španca koji će zaigrati na terenima srpske Super lige.

Suarez  je dete Sevilje, prošao je kompletnu omladinsku školu španskog giganta. Star je 25 godina a u prethodnom periodu bio je najbolji strelac Atletiko de Monzona, člana španske četvrte lige.

 

Predsednik Hajduka Zoran Osmajić potvrdio je ove informacije.

 

–          Istina je da dovodimo Suareza. Sve smo dogovorili sa njim i on će potpisati jednogodišnji ugovor. Igra na poziciji levog krila i bio je najbolji igrač svog tima. Prošao je fudbalsku školu Sevilje, a kada je prethodnih godina imao ponude nekih klubova iz druge i treće lige, nije mogao da ih prihvati zbog porodičnih problema. Sada se otvorila mogućnost da preko Vanje Milanovića koji mu je menadžer dođe u Srbiju i rado smo to prihvatili. Biće prvi španski igrač u Srbiji i verujemo da će biti veliko pojačanje za Hajduknaglašava Osmajić.

 

Španski napadač već je dao izjavu povodom svog novog angažmana.

 

–          Radujem se novom izazovu u karijeri i šansi da upoznam novu ligu, novi način fudbala i jednu novu kulturu. Zbog toga sam i prihvatio ponudu. Svestan sam da će mi biti teško u prvih par meseci, ali sam srećan i maksimalno posvećen da uspem u Srbijiističe Suarez.

 

Suarez je u prethodne dve godine igrao za španskog trećeligaša La Muelu. Igra na poziciji levog krila, visok je 176 centimetara, težak 74 kilograma.

 

Ipak, čini se da španska serenada u Hajduku neće biti okončana samo na ovome.

–          Planiramo dovođenje još najmanje jednog fudbalera iz Španije. U ozbiljnim smo pregovorima sa jednim klasičnim napadačem, no o detaljima ćemo javnost upoznati  ukoliko se oni okončaju onako kako priželjkujemozaključuje predsednik Hajduka Zoran Osmajić.