Presingom do uspeha

Коментари су искључени на Presingom do uspeha

Zoltan Sabo: „Upornost, agresivnost, tri napadača u timu, to će biti moj Hajduk“.

 

Nakon dva duela u Staroj Pazovi, remija protiv Inđije i pobede nad novosadskim Proleterom, šef struke kulskog superligaša Zoltan Sabo, ima razloga za zadovoljstvo. Iako je rano donositi bilo kakav sud o konačnoj snazi ekipe, Hajduci plene disciplinom u igri i za ovu fazu priprema, odličnom pokretljivošću.

 

Počeli smo rano, tek smo u trećoj nedelji priprema i akcenat stavljamo prevashodno na fizičku pripremu. U prethodna dva meča i jednom koji smo odigrali između sebe, moram priznati da sam uvideo puno pozitivnih i nešto negativnih elemenata i to je dobro. Sada je vreme kada sve treba skenirati i otklanjati. Svake nedelje stavljati akcenat na neki element koji je na niskom nivou kvaliteta, a one pozitivne, doziranim radom održavati. Želim da u Umag odemo spremni, da moji igrači pucaju od snage i uz nove, sve jače prvere dosegnu neophodni tehnički i taktički nivo.

 

 

 

 

 

 

 

Naziru se i formacije koje će mladi stručnjak forsirati.

 

Hajduk će igrati agresivno, na svakom delu terena. Zbog toga i moramo biti fizički spremni i kako mi se čini, prvi mi je utisak da smo sa Brankom Đakovićem na mestu kondicionog trenera napravili pravi posao. Presing u različitim delovima utakmice će biti naša karakteristika. Pripremam dve formacije.

 

Nešto defanzivniju i nešto ofanzivniju, mada je ta podela na striktno napadačku i striktno odbrambenu taktiku prevaziđena. Protiv Proletera smo nastupili sa tri napadača, ali svi koji misle da igraju u prvom timu, moraju rešavati i defanzivne zadatke. Bekovi i krila moraju biti naročito pokretljivi, a centralni vezni čvrsti u duelima, samo tako možemo do kraja ostvariti željeni rezultatističe mladi stručnjak.

 

 

 

 

 

Prelazni rok je u Kuli, makar što se dolazaka tiče, okončan.

 

Pojačali smo konkurenciju na svim mestima u ekipi i zadržali sve bitne igrače iz jesenjeg dela prvenstva. Novajlije su se dobro uklopile i ukoliko ne bude nekih nepredviđenih odlazaka, novih igrača neće biti. Drago mi je i što se pojedini omladinci ozbiljno nameću svojim radom i znanjem. Očekujem od pojedinaca da budu nocioci Hajdukove igre u vremenu koje je pred namazaključuje Zoltan Sabo.

 

Prema rečima genseka Dragana Džinića, prelazni rok je za Kuljane okončan i kada su odlasci u pitanju osim u slučaju neke izvanredne ponude koja bi zadovoljila i klub i igrača. Hajduk ove zime putem transfera nije napustio niko, ali je zato osmoro igrača sporazumno raskinulo ugovor. Poslednji u nizu je Aleksandar Jovanović, koji će karijeru nastaviti u Nemačkoj.